Open structuur 2018-02-12T11:47:03+00:00

Open structuur

Een nieuw gezin kan nooit een gesloten gezin zijn. De kinderen komen en gaan. Er is co-ouderschap of een bezoekregeling met het gezin van de andere ouder. Er is invloed van de ex-partner via de kinderen. Levensstijlen verschillen. In het ene gezin kunnen ze de oudste zijn, en in het andere gezin de jongste. Er komen invloeden binnen van veel verschillende kanten, zoals de ex-partner, de overleden ouder, etc. Kinderen kunnen alles van vroeger koesteren, omdat er een ouder overleden is. De familie van de overleden partner kan kritiek hebben op de nieuwe partner. De ex-partner kan emotioneel beïnvloeden door negatieve verhalen te vertellen over de andere ouder, of er kan een hoge financiële alimentatiedruk zijn. Een samengesteld gezin is een open structuur.

Als er veel conflicten zijn tussen de ex-partners en/of de nieuwe partners komen de kinderen tussen 2 partijen te zitten, waardoor ze kunnen reageren met onaangepast gedrag.

Door al deze factoren hebben de ouders van het samengesteld gezin minder grip op het gezin. Dit kan voor stress en irritaties zorgen en vraagt om veel tijd om hier aan te wennen.

Wil je meer grip op jouw samengesteld gezin!  Maak dan een afspraak!

open structuur
samengesteld gezin